Kegelbanen

Wie wordt de kegelkanjer van de avond? Ofwel wie weet de meeste kegels omver te werpen?

Op de kegelbanen van Partycentrum Nijenhuis kan de strijd worden gestreden. Een spannende activiteit, vermakelijk en altijd leuk.

6 Moderne kegelbanen
De eerste vier banen van Nijenhuis werden al in 1963 gebouwd. In die tijd was het al een modern kegelhuis, zoals de accommodatie genoemd wordt. Een kegelhuis dat altijd veel belangstellenden trok. En dat nog steeds doet. Maar het bleef niet bij die vier banen. In 1965 kwamen er twee bij. De laatste jaren zijn de banen meerdere keren gemoderniseerd. Dat moet ook wel, want er vinden regelmatig competitiewedstrijden plaats en er worden zelfs nationale kampioenschappen gehouden, want zelfs de topkegelaars bedrijven er hun sport.

Het spel
Voor degenen die nog nooit gekegeld hebben, even een korte uitleg. Een kegelbal heeft ongeveer hetzelfde formaat als een bowlingbal, maar slechts één gat. Daar gaat je duim in en vervolgens probeer je negen kegels omver te kegelen. Het aantal kegels dat je in één keer omgooit is beslissend voor het aantal punten van die worp. Je mag maar één keer gooien.

Kegelen en feesten
De kegelbanen van Nijenhuis worden al jaren verhuurd aan verenigingen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om er met je eigen groep gasten gebruik van te maken. Al dan niet in combinatie met een feest. Of wat te denken van een bittergarnituur, kleine hapjes, een heerlijk buffet of iets anders, iets dat u zelf samen met de mensen van Nijenhuis samenstelt.

Alles is bespreekbaar en alles is mogelijk.